Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

World Public Forum "Dialogue of Civilizations"



 Δήλωση Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτη Γ. Μίχαλου σε πλαίσιο 10ης επετειακής συνόδου του World Public Forum "Dialogue of Civilizations"
  Έχω την τύχη να συμμετέχω σε αυτό το σπουδαίο, από κάθε άποψη, διάλογο των πολιτισμών, που διοργάνωσε το World Public Forum, και την τιμή να εκπροσωπώ τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Λ. Αβραμόπουλο.

Το όμορφο νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και είναι ορατά αμέσως τα ίχνη που έχουν αφήσει επάνω του αρκετοί διαφορετικοί πολιτισμοί, ίχνη τα οποία, σε συνδυασμό με τις αξεπέραστες φυσικές ομορφιές του συνθέτουν έναν θαυμαστό και παγκόσμια γνωστό προορισμό.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι σε όλους γνωστό: κλιματική αλλαγή, οικονομικές αναταράξεις, ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον, ανέχεια και πείνα, ξενοφοβία. Παρ’ όλα αυτά, οι νέες προκλήσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία. Αυτή έγκειται στο να σφυρηλατήσουμε καινοτόμες προσεγγίσεις που αντανακλούν το όραμα και την πολιτική βούληση να επιτύχουμε και να προωθήσουμε συνεργασίες βασισμένες στο διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό. 

Πηγη.www.diplomatic.gr 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου