Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Συνάντηση κλιμάκιου του ΟΡ.ΦΕ.Ο με τον Νορβηγό Πρέσβη στην Ελλάδα.

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ 42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο υποδέχθηκαν ο Νορβηγός Πρέσβης κ. SJUR LARSEN και η επιτετραμμένη κ. ANNE HAVNOR στην Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα το κλιμάκιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο, στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης,ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ.Πασχαλούδης Νίκος,ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Μυστακίδης Κώστας και η εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Πιερίας κ. Παπαχατζή Χάϊδω.

«Θεωρώ εξαιρετική τιμή για την χώρα μου, να αναδειχθεί η Νορβηγία τιμώμενη χώρα του 42ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Σήμερα είμαι ευτυχής που μπορώ να σας ανακοινώσω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας έκανε αποδεκτή την πρότασή σας. Είχα την τύχη να επισκεφθώ την Πιερία καλεσμένος από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλία και εντυπωσιάστηκα από την ομορφιά της, την ιστορία της, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Ολύμπου θα δώσει τη δυνατότητα πέρα από τον πολιτισμό να επεκταθούν οι σχέσεις μας και σε άλλους τομείς».

Ανταπαντώντας στον Πρέσβη ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο κ.Γρηγόρης Παπαχρήστος, τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή στην πρεσβεία και το ενδιαφέρον του για το Φεστιβάλ Ολύμπου και την Πιερία.

Στις συνομιλίες που ακολούθησαν , συμμετείχαν από Νορβηγικής πλευράς, η υπεύθυνη πολιτιστικών σχέσεων κ. Σορντίνα και η υπεύθυνη οικονομικών υποθέσεων κ.Αναστασίου.

Καθορίστηκαν οι βασικοί άξονες της συνεργασίας μεταξύ της Νορβηγικής πρεσβείας και του ΟΡΦΕΟ, τόσο στην διαμόρφωση του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού προγράμματος για την ανάδειξη του πολιτισμού της Νορβηγίας στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου ,όσο και στην ανάπτυξη οικονομικών και τουριστικών σχέσεων. Για τον σκοπό αυτόν αποφασίστηκε κλιμάκιο από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Νορβηγίας να επισκεφθεί σύντομα την Πιερία.

Ο έγκαιρος προγραμματισμός της συνεργασίας αλλά και η υψηλή ποιότητα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων , θα δώσει την δυνατότητα στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου να καταγράψει την παρουσία του στον διεθνή χώρο ως βήμα διαλόγου πολιτισμών , αλλά και ως υποστηρικτικός θεσμός για την ανάπτυξη της Πιερίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου