Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του πρέσβη του Κουβέιτ με τον δημάρχο του Αλίμου



Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του νέου
 δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη και του πρέσβη του Κουβέιτ κ. Raed Al-Rifai στην οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες τις άφιξης του πλοίου "Journey of Hope" στα πλαίσια της ομώνυμης παγκόσμιας εκστρατείας, στην Μαρίνα του Αλίμου την Κυριακή.

Το “ταξίδι της Ελπίδας” (Journey of Hope) είναι μια ανθρωπιστική αποστολή που τελεί υπό την αιγίδα του Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al-Ahmed Al-jaber Al Sabah, η οποία έχει σκοπό να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων που επισκέπτεται, για την προσφορά, τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα του κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες όπως το σύνδρομο Ντάουν (Down), από αυτισμό κι από άλλες νοητικές ασθένειες.



Σκοπός του επίσης είναι να αφυπνίσει τις τοπικές κοινωνίες ότι τα άτομα με ειδικές ικανότητες μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχουν.

Ο πρέσβης του Κουβέιτ ανέλυσε στον κ. Κονδύλη τον σκοπό της φιλανθρωπικής αποστολής ενώ φάνηκε άριστος γνώστης της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας αφού γνώριζε ότι ο Άλιμος είναι η γενέτειρα του ιστορικού Θουκυδίδη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου ευχαρίστησε τον πρέσβη για την θερμή υποδοχή και την επιλογή της μαρίνας του Αλίμου για τον σκοπό της εκστρατείας. Απευθυνόμενος στον κ. Rifai δήλωσε ότι "ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει μέσα στις προτεραιότητές μας την επόμενη πενταετία να κάνουμε τον δήμο Αλίμου όσο μπορούμε φιλικότερο στα άτομα με ειδικές ικανότητες μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου