Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...



Η Ρωσία χαιρέτισε σήμερα την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο του σχεδίου στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και εξέφρασε την άποψη πως κάτι τέτοιο θα επέφερε «σοβαρό πλήγμα» στην παγκόσμια τάξη.

«Τέτοιες ενέργειες που παρακάμπτουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εφόσον βέβαια πραγματοποιηθούν, θα καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στο σύστημα που βασίζεται στον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ και σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια τάξη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Όπως είπε, το «όχι» της βρετανικής βουλής σε στρατιωτική δράση «αντανακλά την άποψη της πλειοψηφίας των Βρετανών και των Ευρωπαίων».

«Μου φαίνεται πως οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνα είναι τέτοια σενάρια», πρόσθεσε ο Ουσάκοφ.

Σύμμαχος της Συρίας, η Ρωσία δεν έχει πάψει να γνωστοποιεί την αντίθεσή της σε μια στρατιωτική δράση. «Η Ρωσία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς», επανέλαβε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μεταδίδει το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου