Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αλβανικό ΥΠΕΞ: Ετοιμοι να συνδράμουμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για επέμβαση στη Συρία


     

- Με τι ακριβώς θα συνδράμουν δεν μας λένε. Με τον ανύπαρκτο στρατό τους η με την πολεμική αεροπορία που δεν έχουν;!
Έτοιμη να στήριξη οποιαδήποτε ενέργεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αποσκοπεί στον τερματισμό της σφαγής του λαού της Συρίας δηλώνει η Αλβανία μέσο ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
"Η Αλβανία παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση στη Συρία και όπως τόνισε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ήταν και παραμένει έτοιμη να στηρίξει τόσο πολιτικά όσο και με άλλα μέσα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στον τερματισμό της σφαγής του λαού της Συρίας" αναφέρει ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ.

"Τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, μαρτυρούν αδιάψευστα γεγονότα για τη χρήση χημικών όπλων κατά του αθώου άμαχου πληθυσμού από το συριακό εγκληματικό καθεστώς και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβει άμεσα και αποφασιστική δράση κατά τέτοιων βαρβαροτήτων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" καταλήγει η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ.
Εν τω μεταξύ, στον κόλπο της Αυλώνας συνεχίζεται η στρατιωτική άσκηση Albanian Lion 2013, με τη συμμετοχή περίπου 3500 δυνάμεων του βασιλικού βρετανικού ναυτικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου