Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με Αλ. Τσίπρα

Για ενημέρωση σχετικά με τις επισκέψεις Α. Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή

Σε ανταπόδοση για τη "θεσμική συνδρομή" του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε στις 3/1 τον υπουργό Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του.
Όπως τόνισε σχετικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος είναι η "καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό" και η επίτευξη "συναινετικής εξωτερικής πολιτικής". 
Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο "καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων" διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης "η αντιγραφή μοντέλων", αλλά η "διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες". Τονίζοντας εξάλλου ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε "ευήκοα ώτα" στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "προτεραιότητα" του κόμματός του είναι η ανάπτυξη "πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής" και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.

πηγη.www.diplomatic.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου