Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

H πρέσβειρα της Αιγύπτου που επιτέθηκε και χτύπησε Έλληνες αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!


Καμαρώστε την: Αυτή είναι η πρέσβειρα της Αιγύπτου που επιτέθηκε και χτύπησε Έλληνες αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!
  Άνω κάτω έκανε η Πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο το αεροδρόμιο Λάρνακας. Χτύπησε γυναίκα αστυνομικό και τράβηξε τα μαλλιά συναδέλφου της.

Η κυρία νομίζει ότι επειδή είναι διπλωμάτης μπορεί να κάνει ότι θέλει, ακόμη και να χτυπά ανθρώπους οι οποίοι της υποδεικνύουν πως αυτό που θέλει να κάνει, δεν μπορεί να γίνει, λόγω κανονισμών που υπάρχουν.

Βέβαια, η Πρέσβειρα απολαμβάνει ασυλίας αλλά επιβάλλεται το θέμα να τύχει περαιτέρω εξέτασης από το υπουργείο Εξωτερικών. Πρέπει να καταλάβουν και οι διπλωμάτες ότι, δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να συμπεριφέρνονται άσχημα στις χώρες που βρίσκονται και εργάζονται στις Πρεσβείες.

Το συμβάν θεωρείται απαράδεκτο και καταδικαστέο. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις", αναφέρει η ανακοίνωση. Πάντως, φαίνεται ότι, έχουν αρχίσει και οι ξένοι να μην μας υπολογίζουν σαν χώρα.

Την ίδια ώρα η Λευκωσία δια του Υπουργείου Εξωτερικών εκφράζει λύπη για την "δυσάρεστη τροπή" που έλαβε το συγκεκριμένο συμβάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα το ΥΠΕΞ, στο επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, είχε εμπλακεί η Πρέσβης της Αιγύπτου Menha Mahrous Bakhoum, με τους επί καθήκοντι αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ασφαλείας των αναχωρούντων επιβατών κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Η πρέσβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετίσει μέλη της οικογένειας της που αναχωρούσαν από την Κύπρο και είχε προκύψει θέμα όσον αφορά τον βαθμό ελέγχου που είχε κληθεί να υποστεί από τους επί καθήκοντι λειτουργούς ασφαλείας.

Προστίθεται ότι "με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία βασίζεται σε σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει, μόνο μικρός και συγκεκριμένος αριθμός κρατικών επισήμων και άλλων προσωπικοτήτων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών, δεν υπόκεινται σε έλεγχο Ασφαλείας στα Κυπριακά Αεροδρόμια".

"Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τη δυσάρεστη τροπή που έχει πάρει το συγκεκριμένο συμβάν", καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου