Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Αναστολή των αποφάσεων για την Ελλάδα μέχρι το Νοέμβριο

Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην αφήσουν την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αναφέρει η βρετανική Independent επικαλούμενη πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί πάγωμα των πληρωμών προς την Ελλάδα από μια αρνητική έκθεση της τρόικα προκαλώντας την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μερικές εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.


Σε αυτό το πλαίσιο έχουν καλέσει τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να μην πάρουν δραστικές αποφάσεις μέχρι τότε λόγω της μεγάλης ανησυχίας ότι η αποσταθεροποίηση που θα ακολουθήσει στις παγκόσμιες αγορές θα πλήξει τις πιθανότητες επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σύμφωνα με την εφημερίδα βλέπουν με κατανόηση το αμερικανικό αίτημα λόγω των ανησυχιών ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Mitt Romney θα προωθήσει μια πολιτική απομόνωσης αν εκλεγεί σε σύγκριση με τον Μπαράκ Ομπάμα.



Πηγη.www.diplomatic.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου