Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Merkel: Απορρίπτει το ενδεχόμενο συμφωνίας για Ελλάδα την Παρασκευή

Πρόθυμη να συζητήσει το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του χρόνου εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε η Angela Merkel, αφήνοντας ανοιχτό "παράθυρο" για πιθανές παραχωρήσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ωστόσο, απέρριψε το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας για Ελλάδα την Παρασκευή, ενόψει της συνάντησής της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.


"Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή", είπε η Merkel, στη διάρκεια επίσκεψής της στη Μολδαβία. "Θα περιμένουμε το report της τρόικα. Μετά θα αποφασίσουμε".


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση που να αφορά σε βοήθεια προς την Ελλάδα πριν τον Οκτώβριο.


«Περιμένουμε πρώτα την έκθεση της τρόικας που αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο RTL σύμφωνα με το Bloomberg, η οποία μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. 


«Μόλις έχουμε την έκθεση τότε θα είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις», πρόσθεσε ο Juncker. «Πάντως δεν θα υπάρξουν αποφάσεις πριν τον Οκτώβριο», επισήμανε.


Πηγη.www.diplomatic.gr 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου