Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πούτιν καταγγέλλει την αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα τη ρωσική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι "όποιος παίρνει χρήματα από το εξωτερικό και υπηρετεί ξένα συμφέροντα δεν μπορεί να διαδραματίζει ένα πολιτικό ρόλο στη Ρωσία".
Το Κρεμλίνο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την αντιπολίτευση, η οποία κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ότι πληρώνεται από το εξωτερικό. "Οποιαδήποτε ξένη ανάμιξη, άμεση ή έμμεση, στις πολιτικές υποθέσεις μας είναι απαράδεκτη", συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος, την πρώτη κατά τη νέα εξαετή προεδρική θητεία του.

Ο Πούτιν υπογράμμισε πως "η ρωσική δημοκρατία είναι η εξουσία του ρωσικού λαού, με τις δικές του παραδόσεις, δεν είναι η εφαρμογή προδιαγραφών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν από το εξωτερικό". Ο πρόεδρος υπαινίχθηκε μ΄ αυτό τον τρόπο τις επικρίσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στους κόλπους της ΕΕ και των ΗΠΑ μετά τη διεξαγωγή των αμφιλεγόμενων εκλογών στη Ρωσία και τον πολλαπλασιασμό των συλλήψεων και καταδικών αντιπολιτευομένων.

"Ένας πολιτισμένος διάλογος δεν είναι δυνατός παρά μόνο με πολιτισμένες πολιτικές δυνάμεις, που κινούνται μέσα στο πλαίσιο του νόμου", συνέχισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Εξάλλου, ο ρώσος πρόεδρος απαίτησε επίσης τα συμβόλαια που συνάπτονται από τις μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις να διέπονται από τους νόμους της χώρας, για να βάλει τέλος σ΄ αυτό που αποκάλεσε "οφσοροποίηση" της οικονομίας, σε μια αναφορά στις υπεράκτιες (offshore) εταιρίες. "Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, εννέα συμβόλαια στα δέκα που συνάπτονται από μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων δημοσίων επιχειρήσεων, δεν διέπονται από τη ρωσική νομοθεσία", δήλωσε ο Πούτιν και απαίτησε από την κυβέρνηση μέτρα για να "απο-οφσοροποιηθεί" η οικονομία.


Πηγη.www.diplomatic.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου