Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ



 Προγραμμα  Υπουργού  Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Παναγιώτη Μίχαλο, όπου θα έχει συναντήσεις και θα παρακαθίσει σε γεύμα που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του «The Hellenic Initiative».  

Tην Τρίτη 30 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στον Καναδά στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.  Στον Καναδά, πέρα από τις πολιτικές επαφές που θα έχει ο Υπουργός, θα δοθεί έμφαση και στην επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία με τον Καναδά.  

Το πρόγραμμα του Υπουργού ξεκινάει από το Μόντρεαλ με επίσκεψη στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Nicholas Pagonis και θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση που θα ακολουθήσει.

Την Τετάρτη, ο Δ.Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο του Μόντρεαλ Gérald Tremblay. Επίσης, ο Υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Royal Bank of Canada και στο οποίο θα συμμετέχει και το Invest in Greece.

Στη συνέχεια, Υπουργός θα μεταβεί στην Οτάβα όπου θα επισκεφθεί και θα παραστεί στις εργασίες του Καναδικού Κοινοβουλίου και θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας Noël Κinsella.  Την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον ελληνοκυπριακής καταγωγής Υπουργό Θησαυροφυλακίου Tony Clement.  

Το απόγευμα της Τετάρτης, θα εκφωνήσει ομιλία στην επίσημη εκδήλωση για την 70η επέτειο της σύναψης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Καναδικής Βουλής σε συνεργασία με την ελληνο-καναδική Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας και την ελληνική Πρεσβεία.

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου  θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά.  Στη συνέχεια ο κύριος Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Τορόντο όπου θα εκφωνήσει ομιλία στο Business Forum που διοργανώνεται από την Royal Bank of Canada με τη συμμετοχή του Ελληνο-καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τορόντο και στην οποία θα συμμετάσχει και το Invest in Greece.  Ο Υπουργός θα έχει ακόμα συνάντηση με το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας όπου θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Κοινότητας.

 ΑΘΗΝΑ

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί ο Δ.Αβραμόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Titov, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας.

Προγραμμα Υφυπουργού Εξωτερικών Κούρκουλα,
 Το πρόγραμμα του Υφυπουργού Εξωτερικών του κυρίου Κούρκουλα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ο κ. Κούρκουλας θα συμμετάσχει σε Ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΕΛΙΑΜΕΠ.  Ακόμη, θα παρακαθίσει ως επίσημος προσκεκλημένος σε γεύμα που παραθέτει η Πρέσβης της Αυστραλίας στους Πρέσβεις των χωρών μελών του Asia Europe Meeting, εν όψει της συνάντησης κορυφής που θα γίνει την μεθεπόμενη εβδομάδα στο Λάος. 

Την Τρίτη 30 του μηνός ο  Υφυπουργός θα παραστεί, κατά την κύρωση από τη Βουλή της Πράξης Προσχώρησης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Στη συνέχεια, ο κύριος Υφυπουργός θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Νορβηγίας, ενώ αργότερα θα υπογράψει στη Βουλή των Ελλήνων τη συμφωνία με τον Καναδά για την κινητικότητα των νέων.  Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία, της οποίας η διαδικασία κύρωσης ολοκληρώνεται προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε νέους από την Ελλάδα και τον Καναδά να επισκέπτονται τον Καναδά ή την Ελλάδα αντίστοιχα και να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται εκεί. 

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με τους Τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων, ο κύριος Κούρκουλας θα έχει συνάντηση την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου με την κυρία Ρένα Δούρου, Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, και την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου με την κυρία Μαρία Γιαννακάκη, Τομεάρχη Εξωτερικών της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

 Προγραμμα  Υφυπουργού   Εξωτερικών, κ. Τσιάρα
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κύριος Τσιάρας, θα βρίσκεται μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου στη Νότιο Αφρική. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά από το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ο Υφυπουργός θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με το Μητροπολίτη  Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, κ. Δαμασκηνό.  Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ομογενειακό σχολείο «S.A.H.E.T.I» και θα συναντηθεί με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, ενώ θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με το σύνολο των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών Κοινοτήτων.  Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα μεταβεί στην Πρετόρια, όπου θα έχει συναντήσεις με Νοτιοαφρικανούς αξιωματούχους καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες.  

Πηγη.www.diplomatic.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου