Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αναφορές στην Ελλάδα, στο δεύτερο debate μεταξύ Obama και Romney


 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, αντιπαρατέθηκαν πολλές φορές σε επιθετικό ύφος, κατά τη δεύτερη τηλεμαχία τους, η οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την ενεργειακή πολιτική και το χρέος, με τον Ομπάμα να τηρεί πιο μαχητική στάση σε σχέση με την πρώτη χαμένη για αυτόν τηλεμαχία.


"Ο Ομπάμα οδηγεί τις ΗΠΑ στο δρόμο της Ελλάδας"

Η Ελλάδα και το οικονομικό της πρόβλημα έγινε αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της δεύτερης και πιο κρίσιμης τηλεμαχίας μεταξύ του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του ρεπουμπλικάνου αντίπαλού του Μιτ Ρόμνεϊ.


Ο Ρόμνεϊ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο «δρόμο της Ελλάδας» λόγω της διόγκωσης του δημοσίου χρέους.


«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια Των οποίων είπε (εννοεί τον Ομπάμα) ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε» ανέφερε ο Μιτ Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Ομπάμα για τα αποτελέσματα της τετραετούς οικονομικής πολιτικής του


«Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής συζήτησης τους.


Πηγη.www.diplomatic.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου