Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"Προκλητικές δηλώσεις, Μπαγίς"

 Ο Τούρκος Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι "οι E/κ γνωρίζουν πολύ καλά ότι και το πιο μικρό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στον αγώνα ΑΕΛ - Φενερμπαχτσέ θα το καταγγείλουμε στους διεθνείς οργανισμούς".
Όπως ισχυρίστηκε, με τον αγώνα αυτό δίνεται η ευκαιρία στους Ε/κ να αποδείξουν ότι είναι κράτος "καθότι τα λάθη που διέπραξαν στο παρελθόν απέδειξαν το αντίθετο", όπως ανέφερε.
Σε ερώτηση κατά πόσον θα μεταβεί στην Κύπρο για να παρακολουθήσει τον αγώνα, ο Μπαγίς απάντησε αρνητικά αφενός μεν λόγω φόρτου εργασίας, αφετέρου δε λόγω του ότι δεν θα ήταν σωστό ένας Τούρκος Υπουργός να μετέβαινε στον "ε/κ τομέα", κατά την έκφρασή του, για το ματς. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε επεισόδια σε προηγούμενες συναντήσεις τουρκικών ομάδων στην ελεύθερη Κύπρο. Πρόσθεσε ότι σκέπτεται να παρακολουθήσει τον αγώνα που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.
Αναφέρθηκε και στην πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Πρόεδρο Χριστόφια για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος  Χριστόφιας θέλει να μεταβεί στην Τουρκία χωρίς τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
"Υπό αυτόν το όρο μπορεί να έλθει μόνον ως τουρίστας. Αν όμως επιθυμεί να συζητήσει μαζί μας, τότε θα πρέπει να έλθει στην Τουρκία με τον Έρογλου", είπε ο Μπαγίς.

Πηγη.www.diplomatic.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου