Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Aπογοήτευση ΗΠΑ από τη στάση Κίνας και Ρωσίας απέναντι στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες από την διαφωνία της Κίνας και της Ρωσίας για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον της Συρίας, δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

"Δεν αποτελεί μυστικό ότι έχουμε απογοητευτεί από το βέτο της Ρωσίας και της Κίνας στις σκληρότερες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όμως ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι στην αναζήτηση ενός δρόμου που θα οδηγήσει στον τερματισμό των βιαιοτήτων στη Συρία", τόνισε η Κλίντον στους δημοσιογράφους.


Διπλωμάτες συζητούν και άλλους διαφορετικούς τρόπους για την επίλυση της κρίσης, είπε μετά τη συνάντησή της με τον κινέζο ομόλογό της Γιανγκ Τζιετσί.


"Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι ένα ενωμένο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", υπογράμμισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.


Από την πλευρά του ο Γιάνγκ δήλωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι και του εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Κίνας στη μεσολαβητική του προσπάθεια.


"Στηρίζουμε μια περίοδο πολιτικής μετάβασης στη Συρία και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε λύση πρέπει να προέλθει από τον συριακό λαό. Δεν πρέπει να επιβληθεί από έξω", υπογράμμισε.


Η Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την συριακή αντιπολίτευση για την αποχώρηση του Ασαντ, "γιατί πιστεύουν πως αυτό θα συμβεί".


Τέλος, η αμερικανίδα υπουργός είπε πως η συριακή κρίση αποτελεί "απειλή για την σταθερότητα όλης της περιοχής και πως όσο περισσότερο διαρκεί τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος".

 

Πηγη.www.diplomatic.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου