Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Την Ελλάδα επισκέπτεται τον Σεπτέμβριο η Κύπρια ΥΠΕΞ Ερ. Μαρκουλή

 Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, μεταξύ 11 και 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου της, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την ανακοίνωση για την επίσκεψή της έκανε η κ. Μαρκουλλή μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στη Λευκωσία με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Δημήτρη Κούρκουλα.

Ο κ. Κούρκουλας (φωτο)είπε ότι η επίσκεψη του ιδίου στην Κύπρο και της κ. Μαρκουλλή στην Αθήνα εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών.

Ο Έλληνας υφυπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος που η Κύπρος βρίσκεται σήμερα να προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ, με την τις προσπάθειες της ίδιας αλλά και με τη βοήθεια της Ελλάδας.

Παράλληλα, είπε πως η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Προεδρία και τις θέσεις της, επισημαίνοντας ότι «είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε πάρα πολλά ζητήματα».

Η κ. Μαρκουλλή δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Κούρκουλα για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ενώ, συζήτησαν τις απαράδεκτες τουρκικές απειλές σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ.

Επίσης, τόνισε ότι αντάλλαξαν απόψεις και για τα ευρωτουρκικά, με επίκεντρο τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας και την άρνησή της να συνεργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο με την Κυπριακή Προεδρία του ΕΕ.

Και πρόσθεσε ότι συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία και την προσπάθεια Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Ιταλίας για την πραγματοποίηση κοινής επίσκεψης στην Αίγυπτο, στο προσεχές διάστημα για συναντήσεις με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Στόχος, είπε, είναι η επίτευξη ενός πολύ καλού συντονισμού και στενότατης συνεργασίας επί όλων των θεμάτων, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείρισή τους, υπό το φως και της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

«Η συνάντησή μας επαναβεβαίωσε την ταύτιση κοινών αντιλήψεων και στόχων Κύπρου και Ελλάδας, καθώς και το άριστο και στενότατο επίπεδο διμερούς συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων», κατέληξε η κ. Μαρκουλλή.

Πηγη.www.diplomatic.gr




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου