Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Επενδύσεις και εμπόριο στην ατζέντα της Merkel στην Κίνα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο για το δεύτερο ταξίδι της στην Κίνα αυτό το έτος καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τους δεσμούς της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας με την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, αναφέρει η Wall Street Journal.

Επικαλούμενη Γερμανούς αξιωματούχους η WSJ σημειώνει ότι η Κίνα εμφανίζεται επιφυλακτική στην προοπτική νέων επενδύσεων στην Ευρωζώνη καθώς υποχρεώθηκε να υποστεί ζημιές στα ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το περασμένο έτος.


Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα ενθαρρύνει την κινεζική κυβέρνηση να συνεχίσει να επενδύει στην Ευρωζώνη.


"Πιέζουμε για περαιτέρω κινεζική συμμετοχή", δήλωσε ο αξιωματούχος.


Η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδιάζει να αναγνωρίσει στο ταξίδι της ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί, αναφέρει η Wall Street Journal. Θα θίξει ωστόσο και ορισμένα ακανθώδη θέματα όπως είναι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, η νομισματική πολιτική της Κίνας, η βελτίωση της πρόσβασης στις αγορές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους.


"Θα πιέσουμε για δίκαιους κανόνες", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους μιλώντας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.


"Η οικονομική δυναμική έχει βελτιωθεί", αναφέρει άλλος Γερμανός αξιωματούχος. "Η κινεζική ηγεσία ενδιαφέρεται βαθιά για την Ευρωζώνη".


Την Γερμανίδα καγκελάριο θα συνοδεύουν στο ταξίδι της στις 30 και 31 Αύγουστου επτά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και πάνω από 20 κορυφαίοι επιχειρηματίες της γερμανικής βιομηχανίας. 


Πηγη.www.diplomatic.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου