Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Διχογνωμία για την επικοινωνία της συνάντησης Merkel-Hollande

Μια σύντομη δήλωση της A. Merkel και του F. Hollande προς τον Τύπο, θα προηγηθεί της συνάντησης των δύο ηγετών αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο, κάτι που θέλει η καγκελαρία, ενώ το Παρίσι επιθυμούσε μια πληρέστερη επικοινωνία, έγινε γνωστό από γαλλική διπλωματική πηγή.

Ο Γάλλος πρόεδρος  "ο οποίος δεν έχει μιλήσει εδώ και καιρό για την Ελλάδα, επιθυμούσε να επικοινωνήσει" περισσότερο, διευκρίνισε αυτή η πηγή προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Όμως αυτή η διαφορά στον τρόπο επικοινωνίας "δεν πάει να πει ότι υπάρχει κάποια διαφορά ουσίας" στο θέμα της Ελλάδας ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι, επέμεινε η πηγή.

Γι΄ αυτό προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση του Hollande με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης στην πρεσβεία της Γαλλίας μετά το τέλος του δείπνου του με την Merkel, διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείο, το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων αμφισβήτησε ότι η επικοινωνία των δύο ηγετών αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας. "Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σχήμα με αυτό της 27ης Ιουνίου, όταν η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δειπνήσει με τον πρόεδρο", δήλωσαν από το περιβάλλον του F. Hollande.


Η καγκελαρία δεν θέλησε να σχολιάσει αυτή την πληροφορία όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η δήλωση των δύο ηγετών προβλέπεται να γίνει κατά την άφιξη του Γάλλου προέδρου στην καγκελαρία στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). Το Παρίσι θα προτιμούσε μια κλασική συνέντευξη Τύπου, η οποία θα έδινε στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις όπως γινόταν ως τώρα κατά την επίσκεψη ενός γάλλου προέδρου, σύμφωνα με τη γαλλική πηγή.

Η Μerkel μοιάζει να επιθυμεί τη μικρότερη δυνατή επικοινωνία προς το παρόν, όσο δεν θα έχει ληφθεί καμιά απόφαση για το ελληνικό θέμα, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Και επιμένει να μην αφήσει να φανούν διαφορετικές αποχρώσεις, ανάμεσα στις θέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας.


Η συνάντηση των δύο Ευρωπαίων ηγετών βρίσκεται στο κέντρο ενός διπλωματικού μπαλέτου, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσε να αποφασιστεί μια ελάφρυνση των προϋποθέσεων λιτότητας που επιβάλλονται στην Αθήνα για τη δημοσιονομική στήριξή της, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγη.www.diplomatic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου