Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Λαβρόφ:«Θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι ο Άσαντ θα υποχωρήσει»

Ότι θα ήταν αφελές εκ μέρους των αραβικών και των δυτικών χωρών να περιμένουν ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ θα προχωρήσει πρώτος σε κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατιωτικών του δυνάμεων από τις μεγάλες πόλεις δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Όταν οι εταίροι λένε ότι η κυβέρνηση οφείλει πρώτη να σταματήσει τις συγκρούσεις και να αποσύρει τις δυνάμεις και τα όπλα της από τις πόλεις- και μόνον τότε να κληθεί η αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο- ε λοιπόν, αυτό το σχήμα είναι απολύτως ανέφικτο. Ή οι άνθρωποι είναι αφελείς ή πρόκειται για πρόκληση», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον φοιτητών.


Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, αυτό θα ισοδυναμούσε με απαίτηση για παράδοση του μπααθικού καθεστώτος, την οποία κατά τη γνώμη του δεν είναι σε θέση να διατυπώσουν ούτε οι Άραβες ούτε οι Δυτικοί.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του αυτές δεν έχουν ως στόχο την υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Πηγη.www.diplomatic.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου