Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι επαφές Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ


Από τις 19  έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 67ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και να πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο Σικάγο (19-20), τη Βοστώνη (20-22) και τη Νέα Υόρκη (23-28). 

Την Κυριακή 22 του μηνός ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής  Δημοκρατίας της Μακεδονίας και άλλα θέματα περιφερειακού και  διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα Matthew Nimetz σχετικά με τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Υπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ολομέλεια της 67ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Εβδομάδος και στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων με αξιωματούχους άλλων χωρών και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών. Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια και την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ε. Κοζάκου – Μαρκουλλή, ενώ από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αναμένεται, μεταξύ άλλων, να έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Πηγη.www.diplomatic.gr  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου