Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΞ Ρωσίας: ''Ανησυχούμε για τους Χριστιανούς στη Μ. Ανατολή''

092Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συλλόγου (ΑΟΠΣ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2012 στην έδρα του οργανισμού στη Μόσχα συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σ. Λαβρόφ.
Μιλώντας στo συνέδριο ο Υπουργός τόνισε την εγγύτητα των θέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στα θέματα, τα οποία αφορούν στη σύσφιξη των ανθρωπιστικών σχέσεων μεταξύ των λαών της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής καθώς και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής και πολιτιστικής παρουσίας της Ρωσίας στους Αγίους Τόπους.
Ο κ. Σ. Λαβρόφ εξήρε τα ταξίδια του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη του επίσκεψη στους Αγίους Τόπους έδειξε σαφέστατα το ρόλο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην εδραίωση της ειρήνης και αρμονίας στην περιοχή.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ανήσυχος για το ενδεχόμενο ανόδου στην εξουσία σε μια σειρά χωρών, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της «αραβικής άνοιξης», εξτρεμιστικών ομάδων, καθώς και διακρίσεων σε βάρος α΄ ή β΄ εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.
«Ανησυχούμε κυρίως για τους χριστιανούς», υπογράμμισε ο κ. Λαβρόφ.
Επίσης ο Ρώσος Υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία της δηλώσεως του Συμβουλίου του ΑΟΠΣ «Περί προστασίας των χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής».
Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ το Υπουργείο του θα αναθέσει στις αντιπροσωπείες του, συμπερλαμβανομένης και εκείνης στον ΟΗΕ, να χρησιμοποιούν ενεργώς το κείμενο αυτό στο διπλωματικό τους έργο.
Εν κατακλείδι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι το ΥΠΕΞ της Ρωσίας πάντα εξήρε τη συνεισφορά του ΑΟΠΣ στην προστασία της ειρήνης, της σταθερότητας και την ενίσχυση του κύρους της Ρωσικής Πολιτείας στους Αγίους Τόπους.

πηγη.www.diplomatic.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου