Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο Ξι Ζινπίνγκ νέος ηγέτης της Κίνας












Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας όρισε τον Ξι Ζινπίνγκ, ως το νέο γενικό γραμματέα του κόμματος, αντικαθιστώντας έτσι τον απερχόμενο ηγέτη και πρόεδρο της χώρας, Χου Ζιντάο.

Ο Ξι Ζίνπινγκ, επίσης, αναλαμβάνει από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κίνας, την ηγεσία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Για τη θέση του πρωθυπουργού προωθείται ο Λι Κεγιάνγκ. Σημειολογικά ο 57χρονος Λι, εμφανίστηκε πίσω από τον Ξι Ζίνπινγκ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίασης των νέων κινέζων ηγετών.

Η νεοσύστατη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, μειώνεται από 9 σε 7 μέλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει, τους Ξι Ζινπινγκ, Λι Κεγιανγκ, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, Γιου Ζεγκσενγκ, Λιου Γιουνσαν, Ουανγκ Κισαν, και Ζανγκ Γκαο λι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Είναι η πρώτη πολιτική αλλαγή στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ηγεσίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, εδώ και 10 χρόνια.

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Ο νέος ηγέτης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε  ότι η Κϊνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική του ανοίγματος.

Στην πρώτη δημόσια ομιλία του, ο Σι τόνισε ότι η ηγεσία του κόμματος έχει μπροστά της "τεράστιες ευθύνες" και παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει να αντιμετωπίσει "τεράστια προβλήματα" μεταξύ των οποίων η διαφθορά και η έλλειψη επαφής με τον κόσμο.

Ο Σι κάλεσε τους αξιωματούχους του κόμματος να εφαρμόσουν "αυστηρή πειθαρχία...να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας και να διατηρήσουμε στενούς δεσμούς με το λαό".

Υπογράμμισε ότι οι νέοι ηγέτες πρέπει να "συσπειρωθούν και να ηγηθούν του συνόλου του κόμματος και του λαού" για να βελτιώσουν τη ζωή των 1,3 δισ. Κινέζων, προωθώντας οικονομικές μεταρρυθμίσεις και "την υπόθεση του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά".



πηγη.www.diplomatic.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου