Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε λόγω εξωσυζυγικής σχέσης ο διοικητής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους!

David-Petraeus
Όπως μετέδωσε το NBC, ο διοικητής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην αρχιστράτηγος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα στο οποίο τον είχε τοποθετήσει ο Πρόεδρος Ομπάμα, παραδεχόμενος ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.
Πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής διοικητής της CIA Μάικ Μόρελ είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Πετρέους, ως προσωρινή λύση, μέχρι ο Μπαράκ Ομπάμα να αποφασίσει για μια επιλογή μακράς πνοής στην τόσο εξαιρετικά νευραλγική θέση του επικεφαλής του Λάνγκλεϊ.
Η προϊστορία ωστόσο έχει διδάξει ότι πολλές φορές οι… προσωρινοί γίνονται μόνιμοι, όπως συνέβη με την περίπτωση του Τζορτζ Τένετ, ο οποίος υπήρξε “μεταβατικός” διοικητής της CIA από τον Δεκέμβριο του 1996, για να διοριστεί μόνιμα στο αξίωμα μετά από επτά μήνες, τον Ιούλιο του 1997, από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, και να παραμείνει και επί διακυβέρνησης Μπους.
Όσο για τον Ντέιβιντ Πετρέους, στην επιστολή παραίτησής του γράφει τα εξής, στην επιστολή παραίτησής του, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου:
“Χθες το απόγευμα πήγα στον Λευκό Οίκο, και ζήτησα από τον Πρόεδρο να μου επιτρέψει να παραιτηθώ από το αξίωμά μου ως διοικητής της CIA, για προσωπικούς λόγους. Μετά από 37 χρόνια γάμου, επέδειξα εξαιρετικά ελλιπή κρίση με το να εμπλακώ σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο ως σύζυγος όσο και ως διοικητής μιας Υπηρεσίας σαν τη CIA. Απόψε το απόγευμα, ο Πρόεδρος αποδέχτηκε την παραίτησή μου.
Καθώς αποχωρώ από το Λάνγκλεϊ, θέλω να γνωρίζετε ότι ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο που είχα στη ζωή μου να υπηρετήσω με τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας μας, μια δύναμη εθνικής ευθύνης που είναι εξαιρετική, και της αξίζει κάθε αναγνώριση. Έκαναν όλοι εξαιρετική δουλειά, σε μια σειρά από κρίσιμες αποστολές κατά τη διάρκεια της θητείας μου, και είμαι ευγνώμων.
Ο Τέντι Ρούσβελτ παρατήρησε κάποτε ότι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνει η ζωή είναι να σου δώσει την ευκαιρία να δουλέψεις σκληρά, σε μια δουλειά για την οποία αξίζει να δουλέψεις. Θα θυμάμαι πάντα αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε, και θα μετανιώνω για τις περιστάσεις που με οδήγησαν στο να παραιτηθώ.

Μανος Οικονομιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου