Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σύνοδος Κορυφής 18-19 Οκτωβρίου 2012 - Δηλώσεις Ευρωβουλευτού ΝΔ Ρόδης Κράτσα


 Περιμένουμε θετικές εξελίξεις από τη Σύνοδο Κορυφής, για την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα δώσει απάντηση στα προβλήματα των χωρών του Νότου. Έχουν γίνει συγκεκριμένα και θετικά βήματα για την ισχυροποίηση του ευρώ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν οι χώρες του Νότου στην πορεία προς τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Δεν αρκούν όμως τα βήματα αυτά. 

Πρέπει να δώσουμε μία λύση στα ζητήματα των ανισορροπιών μεταξύ του Βορρά και του Νότου, του κέντρου και της περιφέρειας, διότι σήμερα οι χώρες του Νότου βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλα προβλήματα. Οι πολιτικές ηγεσίες πιέζονται από το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι πολίτες ζουν τις τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής. Τα ποσοστά της ανεργίας στις χώρες του Νότου είναι ενδεικτικά αυτής της κρίσιμης κοινωνικής κατάστασης.
 Εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει τις ανισορροπίες αυτές, δε δώσει πνοή ανάπτυξης στις χώρες του Νότου δε θα μπορέσει να σταθεροποιήσει το ευρώ και να πετύχει τους στόχους της συνοχής και της συνολικής ανάπτυξης. 
Για τη χώρα μας υπάρχει μία θετική αντιμετώπιση, μία στάση αλλαγής που τη βλέπουμε καθημερινά σε πολλές εκφράσεις, δηλώσεις, εκδηλώσεις ηγετών, θεσμικών οργάνων. 
Πιστεύουμε ότι θα έρθει η ώρα για τα θετικά και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.  

πηγη.www.diplomatic.gr 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου