Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 1st Greek Investment Forum στη Ν. Υόρκη

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, στις εγκαταστάσεις του Bloomberg το συνέδριο με το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του το 1ο Greek Investment Forum το οποίο συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 280 σύνεδροι οι περισσότεροι των οποίων ήταν εκπρόσωποι διαφόρων επενδυτικών σχημάτων που ενδιαφέρονται για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των Προέδρων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Επιμελητηρίου κ.κ. Σ. Λαζαρίδη και Γ. Γραμματίδη οι οποίοι και τόνισαν ότι μέλημα και των δύο φορέων είναι, μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία που θεσμοθετείται ετησίως, η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό καθώς και η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων σε τομείς που η χώρα μας παρουσιάζει σημαντικά και αναξιοποίητα σε ορισμένο βαθμό πλεονεκτήματα. Αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεχή και ειλικρινή ενημέρωση των επενδυτικών φορέων σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που αυτή παρουσιάζει.

Στο συνέδριο, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική και ανταγωνιστική και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αναθέρμανση της οικονομίας, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα επαναφέρουν την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.


Πηγή:www.capital.gr
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου