Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΔήλωσηΠ.Παναγιωτόπουλου μετά το πέρας της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυναςτου ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2012, στις Βρυξέλλες.

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Άντερς Φογκ Ράσμουσεν –επίσης και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου των Υπουργών του ΝΑΤΟ, εδώ στις Βρυξέλλες, αλλά και κατά τις σύντομες,  πολύ ενδιαφέρουσες διμερείς συναντήσεις με πολλούς συναδέλφους, όπως τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας κ. Λίον Πανέτα, τον Γάλλο, τον Γερμανό, τον Βρετανό, τον Βέλγο- είχα την ευκαιρία να αναδείξω το αυτονόητο: Ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μία χώρα που αυτή την περίοδο περνάει οικονομικές δυσκολίες -όπως συνέβη στο παρελθόν και με άλλες χώρες- δυσκολίες, τις οποίες θα ξεπεράσουμε. Αλλά το πιο σημαντικό για τη χώρα μας, είναι ότι αποτελεί μια χώρα-κλειδί για τα θέματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκουμε αλλά και στις περιοχές με τις οποίες γειτονεύουμε: Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Μεσόγειο, Αραβικές χώρες.

Η Ελλάδα χάρη στη γεωστρατηγική και γεωγραφική της θέση, χάρη στο λαό της και τις πολύ δυνατές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι μια χώρα που έχει προσφέρει πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και γενικότερα στον Δυτικό κόσμο και κατά τούτο πρέπει να έχει τη στήριξη των συμμάχων της, να έχει την προσοχή  και το σεβασμό τους.

            Πέρα από αυτά, θέλω να υπογραμμίσω ότι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστική παρέμβαση -μεταξύ των άλλων- και για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πατρίδα και τον λαό μας, το οποίο θίγει την ασφάλεια των συνόρων. Αφού θέσαμε το θέμα στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ζητήσαμε να απασχολήσει και το ΝΑΤΟ    - πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση- και να έρθει σύντομα ως θέμα ατζέντας σε μία από τις επίσημες Συνόδους των Υπουργών Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Πηγη.www.diplomatic.gr  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου