Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κάμερον: "Καθόμαστε και μιλάμε για την Ελλάδα, όταν η Κίνα δημιουργεί μία Ελλάδα κάθε τρίμηνο"

Μία δήλωση εναντίον της Ελλάδος έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Νταίηβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο τουΣυντηρητικού Κόμματος, πριν λίγη ώρα.

"Κάθομαι σε όλες αυτές τις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου μιλάμε ατελείωτα για την Ελλάδα, την ώρα που στην άλλη άκρη του κόσμου, η Κίνα κινείται τόσο γρήγορα που δημιουργεί μία νέα οικονομία στο μέγεθος της Ελλάδος κάθε τρεις μήνες. Δεν πρόκειται να στέκομαι εδώ ως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και να επιτρέψω και στη χώρα μας να πάρει την κατηφόρα", ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας για ακόμη μία φορά να διαχωρίσει την στάση του από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τα βήματα που ακολουθούνται ως προς τη διάσωση της ευρωζώνης.
Οι παραπάνω δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού έγιναν σε μία προσπάθεια να υποστηριχθεί η αναγκαιότητα να υπάρξουν "δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις", όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, ώστε η Βρετανία να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση νέων περικοπών ύψους 10 δισ. λιρών στις κοινωνικές δαπάνες από τον υπ. Οικονομικών Τζ. Όσμπορν, ανεβάζοντας στα 28 δισ. λίρες συνολικά τις συνολικές περικοπές που θα προωθήσει η βρετανική κυβέρνηση.
"'Η θα κολυμπήσουμε ή θα βουλιάξουμε, ή θα δράσουμε ή θα παρακμάσουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Πηγη.www.diplomatic.gr  
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου