Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ειδικό απεσταλμένο στο Πεκίνο στέλνει ο Μαχμούντ Αμπάς

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως μεταβαίνει στο Πεκίνο ειδικός απεσταλμένος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, στο πλαίσιο των διεθνών διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη εκεχειρίας, μετά οκτώ ημέρες συνεχώς ισραηλινών βομβαρδισμών της Γάζας. "Ο (Μπάσαμ) αλ Σάλχι απεσταλμένος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και ΓΓ του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα από τις 22 ως τις 24 Νοεμβρίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνιίνγκ.

"Η Κίνα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση στη Γάζα και βρίσκεται σε στενή επαφή με τους Παλαιστίνιους, το Ισραήλ και άλλες χώρες. Έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές, ειδικά από το Ισραήλ να δείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να σταματήσει τις επιθέσεις όσο πιο σύντομα γίνεται για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης", τόνισε ο ίδιος.


"Στηρίζουμε όλα τα αναγκαία μέτρα που λαμβάνει η διεθνής κοινότητα, ειδικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα δικά μας μέσα και θα εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε την κατάσταση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους και για να διατηρήσουμε την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή". Η Κίνα στηρίζει το αίτημα ένταξης ενός Παλαιστινιακού Κράτους στον ΟΗΕ, εκτιμώντας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων και επισημαίνοντας πως ένα παλαιστινιακό κράτος θα μπορούσε να μετατραπεί σε παράγοντας ειρήνης στην περιοχή. 


Πηγη.www.diplomatic.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου