Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με Πρέσβεις Αργεντινής και Βενεζουέλας


 
Στις 21/11 Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβη της Αργεντινής Jorge Alejandro Mastropietro  και με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας Franklin Ramon Gonzalez.
Με τον Πρέσβη της Αργεντινής, Jorge Alejandro Mastropietro, ο Δ. Αβραμόπουλος  συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τις διεθνείς εξελίξεις. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι μακρόχρονοι δεσμοί και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα.
Τέλος, ο Πρέσβης της Αργεντινής, με την ιδιότητα του Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Αθήνα, εξέφρασε την ικανοποίηση της διπλωματικής κοινότητας για την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Στη συνέχεια ο
Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας Franklin Ramon Gonzalez, με τον οποίο συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Βενεζουέλα και ευρύτερα τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον Πρέσβη της Βενεζουέλας τη συνδρομή της χώρας του για την ταχεία εφαρμογή της σύμβασης του Στρασβούργου (Convention on the transfer of sentenced persons, Strasbourg, 1983) την οποία έχουν υπογράψει και κυρώσει και οι δύο χώρες, για την υπόθεση δύο Ελλήνων Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι κρατούνται ήδη τέσσερα χρόνια στη Βενεζουέλα. Τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει ιδιαίτερη κινητικότητα μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου οι δύο Έλληνες πολίτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.
Πηγη.www.diplomatic.gr


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου