Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλο ενδιαφέρονγια επενδύσεις και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με την Παλαιστίνη




Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εργασίες του 1ου Έλληνο-Παλαιστινιακού Οικονομικού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από το Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Έλληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας & Συνεργασίας και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Consolidated Contractors Co./CCC, στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών.

Τιμώμενο πρόσωπο και ομιλητής στο Δείπνο, την 1η ημέρα του συνεδρίου 8/11/12, ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης,  Δρ. Riad Malki, του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Α.Ε. κ. Samir Abou Ghazaleh, του Προέδρου της CCC,  κ. Said Khoury,  Υψηλόβαθμων Στελεχών από την Κυβέρνηση και πρώην Υπουργών, Αράβων Πρεσβευτών διαπιστευμένων στην Αθήνα και στελεχών μεγάλων Αραβικών και Ελληνικών εταιρειών.  Η Παλαιστινιακή πλευρά εκπροσωπήθηκε από 30 επιχειρηματίες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, κος Rashad Mabger,  παρουσίασε το πρόγραμμα της βραδιάς, ενώ την έναρξη της βραδιάς και των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλα βήματα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω σύσφιξη τον Άραβο-Ελληνικών Σχέσεων.

Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης  Δρ. Malki, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Έλληνες και Παλαιστινίους και, τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της εταιρείας CCC, κ. Said Khoury, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή και  αναφέρθηκε στις ιστορικές Άραβο-Ελληνικές σχέσεις και στην στάση της εταιρείας CCC, όλα αυτά τα χρόνια, η οποία επέλεξε την Ελλάδα για έδρα της. Επίσης, τόνισε ότι η εταιρεία CCC είναι θετικά προσκείμενη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην υποστήριξη της Ελλάδας στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και κάλεσε του φίλους Άραβες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα, επεσήμανε τα αναπτυξιακά στοιχεία της πολιτικής της κυβέρνησης, τα οποία μπορούν με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία..

Την 2η ημέρα του συνεδρίου, 9/11/12, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες που σχετίζονται με τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα κίνητρα στους τομείς του τουρισμού, των ακινήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της βιομηχανίας τροφίμων. Η ανταπόκριση των παρισταμένων ήταν πολύ θετική.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις  εργασίας (Β2Β) των Παλαιστινίων επιχειρηματιών με τους Έλληνες ομολόγους τους, με σκοπό την προσωπική επαφή και την εξεύρεση των τρόπων με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες και  συνεργασίες.  Οι συναντήσεις αυτές στέφθηκαν με επιτυχία, σύμφωνα και με τις δύο πλευρές.

Το Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση αυτή, με σκοπό την προώθηση και περαιτέρω ενίσχυση των Άραβο-Ελληνικών επιχειρηματικών Σχέσεων.





Πηγη.www.diplomatic.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου